nadji doktora Вести
Latinica
+Додајте доктора
Вести

Научници верују да су открили извор епидемије Еболе

Датум ДАТУМ 26 09 2015
Извор Супер геније Извор 0 КОМЕНТАРА
Научници верују да су открили извор епидемије Еболе

Тренутна епидемија Еболе довела је до преко 20.000 инфекција, а преко 8.000 особа умрло је током године. Питање које се намеће је како је све то почело?

Нове информације које су прикупљене указују на неочекивани извор.

Према истраживању научника у селу у Гвинеји, нулта тачка епидемије може бити шупље дрво у којем се гнездио мали слепи миш. Нажалост, неко је спалио ово дрва баш пре него што су научници дошли до села у жељи да провере ову идеју, што значи да ће бити веома тешко доказати је.

Први случај у овој епидемији је, како се верује, дечак који је живео у селу Мелианду, а умро је од Еболе у децембру прошле године. Убрзо након његове смрти, неколико чланова његове породице се разболело. Како су оболеле само жене, ово је указивало на то да болест највероватније није изазвана током лова и прикупљања уловељених животиња.

Као додатни доказ овој тврдњи, није забележен пад броја животиња као што су мајмуни (који такође обољевају од Еболе).

Научници су током истраге открили спаљено шупље дрво у којем су се деца пре тога играла. По речима локланог популације, када је дрво спаљено, јато слепих мишева је излетело из њега. У дрвету је живео огроман број слепих мишева, а деца из оближњег села су се хранила овим животињама (хватала су их и пекла), те научници сматрају да постоји велика вероватноћа да су се на овај начин и заразила.

Нажалост, како нема остатака ових слепих мишева који се могу анализирати, биће веома тешко потврдити ову хипотезу.


Коментари о овој вести

Нема коментара.

Постави коментар


?Правила понашања