nadji doktora Вести
Latinica
+Додајте доктора
Вести

MedicalPark: Паркинсонова болест

Датум ДАТУМ 04 03 2016
Извор Спонзорисана вест Извор 0 КОМЕНТАРА
MedicalPark: Паркинсонова болест
Паркинсонова болест, ноћна мора старијих особа, хронично је неуролошко обољење које је узроковано смањењем нивоа материје зване допамин у мозгу. Обољење је последица смањења или повреде церебралних ћелија које луче допамин, услед старења.

Паркинсонова болест, такође позната као ‘’болест старих’’, а колоквијално позната као ‘’дрхтави потрес’’, више није неизлечива, захваљујући могућности употребе лекова и неуросимулатора (мали батеријски уређај). Наводећи да је Паркинсонова болест хронични поремећај, а учесталост је 1/300 за људе старије од 65 година, неурохируршко оделење групације MedicalPark болница у Турској обавестио нас је о ноћној мори старијих особа, Паркинсоновој болести:


Шта је Паркинсонова болест?

Паркинсонова болест хронично је неуролошко обољење које настаје услед смањеног нивоа материје зване допамин у мозгу. Узрокована падом или озледом ћелија мозга које луче допамин услед старења, болест води до поремећаја моторике и рефлексних покрета. Болест се најчешће манифестује подрхтавањем у рукама и ногама, успорењем покрета, крутошћу и нестабилности хода.


БИТАН УТИЦАЈ НА ДРУШТВЕНИ ЖИВОТ

Паркинсонова болест повезана је са спорошћу покрета (брадикинезија), што резултује немогућношћу обављања послова независно и само уз пратњу и зависност од других у свакодневним рутинским активностима. Дакле, пацијенти су принуђени да се изолују од пословног и друштвеног живота на почетку и интермедијалним стадијумима болести, док би требало да имају подршку других како би преживели у поодмаклом стадијуму болести. Ти проблеми воде до негативних ефеката по емоционално здравље, затворености у себе или депресије код пацијената који већ пате од успорености покрета и дрхтавости.РАЗГОВОР СА БОЛЕСНИКОМ ТОКОМ ОПЕРАТИВНОГ ЗАХВАТА

Циљ ‘’снимања уз помоћ микро-електроде и технике стимулације’’, који нам омогућавају ‘’слушање електричне активности једног неурона (мождане ћелије)”, је идентификовати ћелије које су укључене у процес и анатомске структуре које окружују проматрану ћелију. У ту сврху, пацијент треба да буде будан током операције и интраоперативно разговарамо са њим. Електроду са двомикронски дебелим врхом уносимо у мозак под водством компјутера и електрода је спојена на комплекс кругова; дакле, можемо слушати електричну активност једног неурона или можемо проматрати реакцију пацијента на ниске стимулације. Према томе, меримо реакције пацијента и лакше је досегнути или идентификовати подручја деловања. Пацијент је будан током првих 3-4 сата операције и сарађујемо са пацијентом међусобно. Ова технологија, названа “снимање уз помоћ микро-електроде и технике стимулације”, омогућава нам да постигнемо наш циљ. Захваљујући овом систему који је повезан са стопом погрешке од 80 микрона, можемо идентификовати проблематичне неуроне и анатомске структуре око њих. Потом, примењујемо ласерску методу која је нешто попут спаљивања лезије и затим се уграђује неуросимулатор.


ПОТПУНО СЛОБОДАН ЖИВОТ УЗ ПОМОЋ НЕУРОСТИМУЛАТОРА

Имплантација неуростимулатора представља постављање две електроде на регије укључене билатералном операцијом. Батерија слична срчаном стимулатору, поставља се на поткожни слој грудног коша и жице за проширење проведене су кроз поткожни слој и тако су електроде спојене на батерију. Систем није видљив. Можете видети или осетити испупчење (или оток) на грудном кошу. Затим, помоћу рачунарског система можемо подесити фреквенције и параметре стимулације, који су корисни за пацијента. Пацијент би често требало да долази на клинику током постоперативне 2-3 недеље. Нормалне свакодневне активности могу се наставити након оптималног прилагођења система. Пацијенти ће имати импресивно побољшање и могли би се у постоперативном периоду вратити нормалном свакодневном животу.


НЕУРОСТИМУЛАТОР ЕЛИМИНИШЕ ДРХТАЊЕ У ПРОЦЕНТУ ОД 90 ПОСТО УКОЛИКО ЈЕ ОДОБРАН ПРАВИ ПАЦИЈЕНТ

Успешна операција може вратити сат натраг у прву или другу годину стања код пацијента, који има Паркинсонову болест 10 година, ако је изабран прави пацијент. Могуће је да се у потпуности елиминише подрхтавање барем у једном руци (десној или левој половини тела) по стопи од 85-90 посто. Иако постоје варијације међу пацијентима, клиничка стопа побољшања је око 80% у болесника са дистонијом, или другим речима, код 20% пацијената са дистонијом нема одговора на лечење.MEDICALPARK – 65% ПАЦИЈЕНАТА ПУТУЈЕ ИЗ ЗАЛИВА

65% међународних пацијената којима је дијагностикована Паркинсонова болест путују у Турску из Залива да уграде “Имплант неуростимулације за Паркинсонову болест” у Медицал Парк групацији болница.

MedicalPark групација болница, једна од водећих играча у сектору, направила је велики напредак у медицинском туризму у последњих неколико година и почела да има велики број захтева третмана од међународних пацијената широм света, укључујући Блиски Исток.

МеdicalPark привлачи највећи број међународних пацијената нудећи комплетну услугу за своје међународне пацијенте од доласка у Турску до повратка натраг у своје земље, бринући се за сваки детаљ, као што су њихов превоз, трансфере, смештај, смернице за лечење и лекови.MedicalPark grupa bolnica - Центар за међународне пацијенте

веб: www.medicalparkserbia.com

телефон: 061 135 66 35


Коментари о овој вести

Нема коментара.

Постави коментар


?Правила понашања