nadji doktora Вести
Latinica
+Додајте доктора
Вести

Чудесна трансформација човека ком је пресађено лице (ФОТО)

Датум ДАТУМ 18 02 2017
Извор Yahoo Извор 0 КОМЕНТАРА
Чудесна трансформација човека ком је пресађено лице (ФОТО)
Енди Сенднес покушао је себи да одузме живот пре 10 година и само пуким чудом преживео хитац испаљен у лице. Након што се потпуно опоравио, подвргнут је једној од најређих операција које се изводе на свету – трансплантацији лица.Више од 60 хирурга, анестезиолога, медицинских сестара и другог медицинског особља окупило се 16. јуна 2016. на 56 сати дугој операцији, првој те врсте изведној на Клиници Мејо.

Младић је добио лице донора његових година, који је такође себи пуцао у главу, али није преживео.Санднес је два дана пре Божића 2006. био у дубокој депресији и одлучио је да оконча свој живот. Ставио је цев пушке испод своје браде, повукао обарач и у тренутку схватио да је направио највећу грешку у свом животу.

Када је полиција дошла, молио их је да га не пусте да умре и хитно је пребачен у болницу.

У Клиници Мејо, у коју је дошао након што је још једном променио место лечења, стигао је ради реконструкције лица.Др Самир Мардини му је рекао да ће морати да буде стрпљив и јак и да ће му поправити лице најбоље што може. У том тренутку, Санднес није имао нос и вилицу. Није могао себе да погледа у огледало, а у почетку није могао ни да дише без цевчица. Међутим, осам операција касније (не рачунајући трансплантацију лица) вратио се кући и почео да ради као шегрт електричара.Неколико месеци касније изабран је као идеалан кандидат за трансплантацију лица.Санднес каже да је схватио да је трансплантација била успешна тек три месеца после операције, када га је један дечак погледао и није изгледао уплашено. Сада планира да ради као електричар и пронађе сродну душу за брак.


“Кад једном изгубите нешто што сте одувек имали, знате како је живети без тога”, каже он. “А кад добијете још једну шансу да то повратите, то никад не заборављате”.

Коментари о овој вести

Нема коментара.

Постави коментар


?Правила понашања