nadji doktora Вести
Latinica
+Додајте доктора
Вести

Бирајте чај према крвној групи

Датум ДАТУМ 24 11 2015
Извор Новости Извор 0 КОМЕНТАРА
Бирајте чај према крвној групи
Чај се сматра здравим напитком, али његови ефекти зависе и од тога која сте крвна група. Зато се и фитотерапеути руководе теоријом да човек користи биље имајући у виду своју крвну групу.

Крвна група "0"

Особе које имају крвну групу 0 су "месни" типови и требало би да избегавају млеко и глутен. Иако се добро носе са стресом, мучи их желудачна киселина. Чајеви који се препоручују особама са овом крвном групом су на основи ђумбира, женшена, зеленог чаја, першуна, шипурка. Не одговарају им алоја, кантарион, подбел, кукурузна свила.

Крвна група "А"

То су јако емотивне и аналитичке особе изразито склоне стресу, због чега имају трајно високе вредности кортизола, хормона стреса. Чајеви за особе са крвном групом А су чај од чистог цвета јасмина, мешавина столисника, невена и мајчине душице, затим од шипурка, кантариона. Не одговарају им чајеви од киселице и кукурузне свиле.

Крвна група "Б"

Особе крвне групе Б најчешће имају спор метаболизам, склоне су аутоимуним болестима, дебљању, летаргији, хроничном умору и неуредном сну. Имају отпоран пробавни систем, али слабу обрану од бактерија, пре свега ешерихије коли. Требало би да пију зелени чај, чај од зове, першуна, маслачка, метвице, тимијана, мајчине душице. Не одговарају им чејеви од подбела, дивизме, липовог цвета.

Крвна група "АБ"

Људи са овом крвном групом су интуитивни, нису склони стресу, али имају смањен либидо. Требали би да се фокусирају на посебне врсте зеленог чаја и сродних приправака, менту, божур, сандаловину. Одговара им и чај од чичка, камилице, сладића. Идеалан избор чајева за њих је мешавина врхунског зеленог чаја и менте. За мушкарце с крвном групом АБ посебно се препоручује мешавина коприве и менте. Не пријају има чајеви од алоје, дивизме, русомаче.

Коментари о овој вести

Нема коментара.

Постави коментар


?Правила понашања