nadji doktora Вести
Latinica
+Додајте доктора
Вести

Антиоксиданс и заштитник имуног система

Датум ДАТУМ 10 11 2015
Извор Здравино - Здравље Извор 0 КОМЕНТАРА
Антиоксиданс и заштитник имуног система

У основи, зеолит је врста минерала. конкретно, то је силикатни минерал и по свом саставу може бити алуминијумско-натријумски или алуминијумско-калцијумске силикат. Међутим, значење те чињенице само по себи не носи неку посебну важност и вредност, ако у обзир не узмемо све оне бројне драгоцене карактеристике овог минерала.

Зашто је драгоцен зеолит?

Зеолит је драгоцен, првенствено због тога што су бројна истраживања доказала да је то тренутно најјачи и најефикаснији познати антиоксиданс и заштитник имуног система.

Као антиоксиданс, зеолит неутралише и зауставља штетно деловање и прогресивност развоја слободних радикала у организму. На тај начин, зеолит штити нормалну функцију свих ћелија унутар организма и помаже им да сачувају виталност, како преноси овај портал.

У одсуству антиоксиданаса у организму, ниво слободних радикала се може развити до те мере да узрокује настанак бројних болести и одумирање животних функција. Захваљујући томе што је антиоксиданс и заштитник имуног система, зеолит значајно доприноси појединачном здрављу и виталности сваког органа, почев од коже па све до венског система, срца и мозга, који су од кључне важности за целокупно здравље.

Зеолит регулише и ниво крвног притиска, спречава закрчење крвних судова, спречава настанак компликација до којих долази услед хроничних болести као што је дијабетес, али и отклања симптоме надутости код стања цирозе јетре. Такође, зеолит побољшава еластичност и влажност коже, повећава отпорност на гљивична обољења и инфекције, умањује болове у зглобовима и поспешује зглобну покретљивост, спречава настанак зубног каменца, симптоме гастритиса и мучнине у желуцу, али и лечи афте и упалу десни.

Како делује зеолит унутар организма?

Када зеолит доспе у организам, он има склоност да се из танког црева, транспортује у лимфоидно ткиво. Потом, из лимфоидног ткива зеолит постаје директан савезник и чинилац имуног система. Као такав, зеолит активира и деактивира Т и Д лимфоците.

Како унети зеолит у организам?

Зеолит можете унети у организам на свега неколико начина. Овај минерал, не може се наћи у намирницама које свакодневно уносите у организам, али зато, он је чест састојак додатака исхрани, односно суплемената, као што су шумеће таблете витамина Ц и бројни други суплементи.

Такође, зеолит је доступан и као засебан антиоксидант и продаје се у виду праха, дакле као млевени зеолит у готово свим боље снабдевеним био шоповима и продавницама са здравим намирницама. Пије се тако што се претходно размути са хладном водом, а такође, благотворно дејство може показати и уколико се растворен са водом, користи као средство за испирање усне дупље.

Од зеолита и мале количине воде, може се направити и одлична, притом изузетно лековита маска за кожу, не само лица, већ и читавог тела, посебно онда када је кожа сува или иритирана.

Коментари о овој вести

Нема коментара.

Постави коментар


?Правила понашања